paranormaal

Reiki Cursus - wat leer je daar.

Als je een Reiki cursus zoekt, weet je vermoedelijk al iets af van Reiki. Maar voor degenen die dat nog niet weten zal ik beginnen met eerst iets over de achtergronden van Reiki te vertellen. Later in dit artikeltje komt dan de Reiki cursus aan bod.

Wat is Reiki

Reiki is een Japans woord, dat behoort bij een traditionele Japanse geneeswijze. In Reiki vind je het woord KI terug, wat ongeveer te vertalen is als "Universele Levensenergie". De Chinezen kenden de Chi (verbonden aan acupunctuur en de meridianen, waardoor de levensenergie zich door het gehele lichaam kan verspreiden. We vinden dit woord ook terug in de naam van een aantal Oosterse vechtsporten (bijvoorbeeld Aikido) en in bewegingsvormen die daaruit afgeleid zijn (Qi-Gong, Tai-Chi). Bij zowel de vechtsporten als de bewegingsvormen speelt de Ki (Chi of Qi) een belangrijke rol.Bij Reiki is het de bedoeling om de Ki via de handen door te geven aan iemand anders (of jezelf). Je geeft daarbij dan niet je eigen energie, maar je wordt een 'kanaal', een soort doorgeefluik voor de Universele Levensenergie.

Wat gebeurt er tijdens een Reiki cursus

Om een Reiki 'kanaal' te kunnen worden, moeten de blokkades die dat tegenhouden, opgeheven worden. De Reiki Master die de cursus geeft zal dat doen door middel van bepaalde rituelen, die 'inwijdingen' of 'afstemmingen' genoemd worden. Vaak worden die afstemmingen vergeleken met het afstemmen van een radio op de juiste golflengte, zodat je helder en zonder storing het juiste radiostation kunt ontvangen.
De eerste cursus die iedereen volgt is Reiki-1. Naast de inwijdingen/afstemmingen die bij deze cursus horen, krijg je meer informatie over achtergronden en ontstaan van Reiki. Je leert ook een aantal manieren om Reiki door te geven aan anderen en aan jezelf. De eerste vervolgcursus is Reiki-2. Sommige Reiki Masters geven Reiki-1 en Reiki-2 in één weekend, andere Reiki Masters willen dat je een bepaalde tijd wacht, voordat je een Reiki-2 cursus kunt doen. In deze vervolgcursus leer je een aantal 'geheime' Reiki symbolen, die je bij behandelingen kunt gebruiken. Verder leer je dat je met het geven van Reiki niet aan tijd en plaats gebonden bent. Anders gezegd, je leert om iemand op afstand te behandelen, die dus op dat moment ergens anders is. En of je leert ook dat je bijvoobeeld Reiki kunt sturen aan bepaalde (onverwerkte) gebeurtenissen uit het verleden, zodat je ze in het heden kunt gaan verwerken.


Reiki links op reiki.startze.nl
Reiki links op reiki.startbewijs.nl
Reiki links op reiki.vindjeviahier.nl
Reiki verder uitgelegd