paranormaal


Reiki en je Innerlijke Kind

In dit artikel zal ik proberen duidelijk te maken hoe je met Reiki je Innerlijke Kind kan helen en op die manier een gelukkiger mens te worden met een leven te hebben dat plezieriger ie en meer voldoening geeft.
Meer eerst zal ik iets meer vertellen over wat nu eigenlijk je Innerlijke Kind is.

Wat is je Innerlijke Kind

Je innerlijke kind is:
 • Het kleine kind dat je was, dat gekoesterd, verzorgd en geliefd wilde worden, maar dat nu nog steeds in jou leeft.
 • Het emotionele en gevoelige deel in je, dat in de loop van je leven onderdrukt, gecontroleerd en tot zwijgen gebracht is, maar dat nog steeds in jou als volwassene aanwezig is.
 • Het creatieve en artistieke deel in jou, dat in de loop van je leven is gevormd (vervormd), gestructureerd en georganiseerd, die nog steeds in zijn oorspronkelijke staat in je leeft en wacht totdat het bevrijd wordt.
 • De vrolijke, dartele en humoristische persoon die je was toen je nog jong en onervaren was, maar die je hebt vervangen voor een meer volwassen, serieuzer doelgerichte gedrag. Maar dat vrolijke opgewekte kind zit nog steeds ergens in je verborgen.
 • Een gewond, gepijnigd, verwaarloosd, gefrustreerd, misbruikt en genegeerd deel in jezelf die je negeert en ontkent, maar die altijd net onder de oppervlakte zit, waardoor je meestal net iets te bang en te bezorgd bent om je leven voluit te kunnen leven.
 • De persoon die je zou kunnen worden als je je ernst loslaat en je angsten overwint.
 • Dat deel in jou dat moet genezen en ondersteund moet worden en dat versterking nodig heeft om in je leven nieuwe kansen op geluk, gezondheid en persoonlijke groei te krijgen.

 • Reiki kan op een zachte en mooie manier helpen om je Innerlijke Kind te koesteren, de voeden en te helen. En dat is dan ook de reden dat ik in elke Reiki cursus die ik geef daar veel aandacht aan geef. Als je zelf Reiki 1 hebt gedaan dan kun je jouw Innerlijke Kind in gedachten een Reiki behandeling geven, zoals ik hieronder in de oefening beschrijf. Heb je Reiki 2, dan kun je zelfs bepaalde gebeurtenissen uit het verleden die traumatisch waren voor jou en voor je Innerlijke Kind.
  Maar om je Innerlijke Kind te kunnen genezen is het eerst nodig om er contact mee te maken. Maar dat is in de praktijk vaak erg moeilijk, omdat het Innerlijke Kind zo gekwetst en verwaarloosd is, dat het zich heel diep verscholen houdt. Bovendien is het innerlijke kind van veel mensen door alles wat er gebeurd is zo kwaad, dat het zich ook niet gemakkelijke laat benaderen en zich niet zonder slag of stoot tevoorschijn komt. Als dat het geval is, dan zal je Innerlijke Kind eerst weer vertrouwen moeten hebben en dat kan enige tijd in beslag nemen. Daarom heb ik de navolgende oefening voor je gemaakt, die iedereen in staat zal stellen om contact te maken met zijn/haar Innerlijke Kind (hoewel sommige mensen de oefening een paar maal moeten doen voordat het lukt).

  Innerlijk Kind Oefening (visualisatie)

  Ik zal hier een (visualisatie) oefening geven om contact te maken met je Innerlijke Kind om het vervolgens te kunnen koesteren en te genezen.
  Ga rustig zitten en zorg ervoor dat je niet gestoord kunt worden. Als je wilt kun je jouw persoonlijke geleide gidsen of Engelen uitnodigen om je te helpen en te steunen. Visualiseer nu een plaats, waar je helemaal veilig bent. Een plek die helemaal alleen van jou is en die niemand anders kent. Misschien is die plek in het bos, of misschien op een hoge berg of op een onbewoond eiland. Het maakt niet uit, je kunt kiezen wat je zelf het plezierigst vindt. Visualiseer dan op die veilig plaats dingen waarvan je weet of vermoed dat jouw Innerlijke Kind die leuk vindt. Een hele boel speelgoed, misschien een kristalhelder beekje, of een meertje om in te zwemmen. Misschien leuke dolfijnen die kunstjes uitvoeren. Nodig je Innerlijke Kind uit om bij je te komen op die veilige plek. Soms zal je merken dat je Innerlijke Kind tevoorschijn komt en soms ook niet. Laat je Innerlijke Kind in alle gevallen weten dat je het probeert te helpen en te genezen. Vertel dat het je spijt dat je het verwaarloosd hebt en dat je het vanaf nu nooit meer in de steek zult laten. Koester je Innerlijke Kind en geef het (in gedachten) een knuffel. Probeer ook of je Innerlijke Kind Reiki wil ontvangen. Vraag aan je Innerlijke Kind om je vertellen wat het nu nodig heeft en probeer daar zoveel mogelijk gehoor aan te geven. Als je het gevoel hebt dat je klaar bent met deze oefening, vertel dan aan je Innerlijke Kind dan dat het op deze plek mag blijven spelen als het dat wil, maar dat je nu weggaat en dat je zeker snel terug zult komen.
  Als je deze oefening voor de eerste keer doet, dan moet je niet verwachten dat alles precies gaat zoals je dat graag zou willen. Misschien komt je Innerlijke Kind helemaal niet tevoorschijn, of misschien wil het wel helemal niet met je praten of spelen. Accepteer wat er gebeurt, zonder oordeel. Kijk gewoon wat er gebeurt. Doe de oefening op een later tijdstip weer en kijk of er wat anders gebeurt. Op het moment dat je Innerlijke Kind genezen is, versmelt het met jou als volwassene en lijkt het te verdwijnen. Schrik daar dan niet van, want de positieve gift van je Innerlijke Kind is nog steeds in jou aanwezig.